ЈАВНИ ПОЗИВ- ПОДРШКА ДЕЦИ И МЛАДИМА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ
14.2.2011

Веће Градске општине Палилула, у складу са својом Одлуком бр. 16-2/11-03 од 14.02.2011.упутило је ЈАВНИ ПОЗИВ за пружање услуга у области социјалне заштите у оквиру пројекта ''Развој услуга социјалне заштите за децу са сметњама у развоју и њихове породице''. Циљ Јавног позива је унапређење система социјалне заштите у Градској општини Палилула у области заштите деце са сметњама у развоју пружањем услуге: помоћ и нега у кући за децу и младе са сметњама у развоју. Циљна група су деца и млади са сметњама у развоју.

Предмет Јавног позива је избор пружаоца услуге намењене деци и младима са сметњама у развоју чијим се успостављањем унапређује квалитет живота деце и младих са сметњама у развоју кроз ванинституционални облик заштите деце. Изабрани пружаоц услуге ће бити партнер локалној самоуправи и учествоваће у креирању и имплементацији активности пројекта којим градска општина конкурише на Конкурсу ''Социјална инклузија ИПА 2008'' у оквиру пројекта ''Развој услуга социјалне заштите за децу са сметњама у развоју и њихове породице'' који финансира Европска унија, а спроводи се уз техничку подршку УНИЦЕФ-а.

На јавни позив могу се пријавити: установе социјалне заштите, удружења, организације или институције, корисници буџетских средстава, у потпуности или делимично, са искуством у раду са децом са сметњама у развоју. Уз пријаву на јавни позив обавезно се подноси следећа документација: решење о регистрацији или неки други акт којим се доказује правни основ постојања; доказ о регистарцији у ПАДОР систему; кратак опис организације са информацијом о искуством у раду са децом и младима са сметњама у развоју и у реализацији пројеката намењених деци и младима са сметњама у развоју; предлог пројекта пружања услуге (активности, буџет, број корисника услуге и критеријуме за обрачун цене услуге); докази о расположивим ресурсима (материјалним и кадровским)

Поступак избора пружаоца услуге спроводи Комисија градске општине, у складу са следећим критеријумима: усклађеност предлога пројекта са Стратегијом развоја Града Ниша за период 2009 до 2020 године у области социјалне заштите; расположиви капацитети за управљање пројектом (материјални и кадровски); искуство у раду са децом и младима са сметњама у развоју и у реализацији пројеката у области социјалне заштите намењених деци и младима са сметњама у развоју; одрживост пројектних активности; усклађеност са циљевима пројекта; партнерство. Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће разматрати. Одлуку о избору пружаоца наведене услуге доноси Веће градске општине на предлог Комисије за избор пружаоца услуга. За пружаоца услуге одабраће се организација чија понуда буде најповољнија. Са најповољнијим понуђачем за пружање наведене услуге, Градска општина Палилула ће закључити уговор, уколико се градској општини одобре средства по Конкурсу ''Социјална инклузија ИПА 2008'' са буџетске линије 08СЕР01/10/31. Пријаве пружаоца услуга са потребном документацијом могу се предати до 21.02.2011. године, непосредно на писарници градске општине или препорученом поштом на адресу: Комисија за избор пружаоца услуга у области социјалне заштите са напоменом за: ''Јавни позив - за пружање услуга у области социјалне заштите'' Бранка Радичевића бр.1, Ниш. Све додатне информације апликанти могу добити на телефон 018/ 290 600 у Градској општини Палилула.